Succesvol ‘ELKAAR ONTMOETENfeest’ Herderplein

Om de buurt Halve Maan Noord leefbaarder te maken en om bewoners elkaar beter te laten leren kennen, hebben een aantal bewoners een mooi evenement bedacht. Het heet ‘elkaar ontmoeten’. Buurtbewoonster en initiatiefneemster Laura Nolte schreef een verslag van deze feestelijke zaterdag op 28 mei.

IMG_20160528_145935“Het was de bedoeling dat wij als bewoners zelf de invulling zouden bedenken en sociaal makelaar Mustafa Alay ons hierin zou ondersteunen. We hebben een mooi programma bedacht voor ieder wat wils, zo was er een leuk podium programma waar verscheidene optredens waren. Voor de kinderen waren er verschillende sport- en spel activiteiten.IMG_20160528_145923
IMG_20160528_152002Naast het feestelijke aspect hebben er ook professionele organisaties met een kraampje op het evenement gestaan, het Buurtteam, Me’kaar, Stichting Jou, de Vrijwilligerscentrale, het Wijkbureau en Mitros. Naast het bieden van ondersteuning hebben zij aan bewoners aangegeven wat zij verder kunnen betekenen voor ze.

Goed bezocht
Het “Elkaar ontmoeten” buurtfeest is goed bezocht, het was gezellig en de sfeer zat er goed in. Ondanks de weersvoorspelling van ernstig onweer (code geel!) is het jong en oud gegund geweest om tot het einde van het feest te kunnen genieten van de optredens, eetkraampjes, workshops en de informatie-stands.

De demo-dansgroep en streetdancegroep van My-Motion hebben hun belofte waargemaakt met hun optredens. Alex Siegers van Het Wilde Westen heeft een flinke groep (ook piepkleine) bewoners meegekregen in een prachtig percussieconcert met djembe. Er is ontroerende zang te horen geweest van singer song writer Sonja Felicia. Tijdens de swingende muziek van salsaband Salero waren de kinderen serieus aan het schilderen en tekenen bij Peter Porskamp. Wie wilde, kon haar handen laten beschilderen met henna bij Leyla Cetinturk.

Kortom: een prachtige, sfeervolle middag die is gesponsord door het initiatievenfonds van de gemeente Utrecht.”

Op zoek naar meedenkers en doeners:
Als jij ook wilt meedenken en meedoen in de voorbereidingsgroep voor volgend jaar 2017, dan stellen wij dat zeer op prijs. Zo leren wij elkaar nog beter kennen.

Aanmelden kan bij:
Sociaal makelaar Mustafa Alay
mustafaalay@mekaarutrecht.nl
06 46 24 54 35
of mail naar:
buurtbewoonster Laura Nolte
lauranolte@casema.nl

 

 

 

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinby feather