Buurten met Mekaar, senioren aan het woord in Zuilen en Ondiep

Sinds september werken Me’kaar en het buurtteam Zuilen nauw samen in de vorm van een inloopspreekuur in seniorencomplexen. In mei was een zelfde samenwerking in Ondiep al van start gegaan. Tamara Erkelens, sociaal makelaar bij Me’kaar gaat samen met een medewerker van het Buurtteam op verschillende plekken waar senioren wonen in Zuilen en Ondiep langs.

Om te horen wat er onder senioren in Ondiep en Zuilen leeft, gaan Tamara en een Buurtteam medewerker bijna iedere dinsdagochtend tussen 10:00 en 12:00,  gezamenlijk in de ontvangsthal van een seniorencomplex zitten. Ze gaan in gesprek met voorbijkomende bewoners, en stellen hen allerlei vragen. Zo willen Tamara en haar buurtteam collega graag weten wat de ouderen missen in hun omgeving, waar ze tegenaan lopen en wat men voor elkaar zou willen doen. En wat hebben ouderen nodig om langer thuis te kunnen blijven wonen. Niet alleen raken Tamara en het Buurtteam met deze mensen aan de praat, maar ook de senioren onderling ontmoeten elkaar in de ontvangsthal. Ze raken veelal met elkaar in gesprek, en komen er zo achter dat ze bijna allemaal wel weer Bingo willen spelen, of dat er een grote behoefte aan computerles is. Deze gesprekken vonden voorheen minder vaak plaats, waardoor men bijvoorbeeld niet van elkaar wist dat ze allemaal wel wat zouden willen doen voor een ander,  wie er hulp nodig heeft of wie er samen weer wat op willen starten.

In Zuilen zijn alle seniorencomplexen al een keer aan de beurt geweest. Hier waren de dinsdagochtenden een groot succes. In Ondiep is seniorencomplex de Plantage al aan de beurt geweest. Uit de gesprekken bij de Plantage bleek dat men een ontmoetingsplek op loopafstand mist. Nu komt men buiten samen op de Plantage, maar met de winter voor de deur zou men graag een plekje binnen hebben.

De komende tijd zitten Tamara en het Buurtteam tussen 10:00 en 12:00 in de ontvangsthallen van seniorencomplexen in Ondiep, informatie over hun komst wordt opgehangen in de ontvangsthal. Het eerstvolgende inloopspreekuur is op maandag 14 november op Boerhaaveplein.

Inloopspreekuur bij de Dame

Inloopspreekuur bij de Dame

Inloopspreekuur van Heesstraat

Inloopspreekuur van Heesstraat

 

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinby feather