Buurtcentrum Oase presenteert zich op 11 oktober

voorkant van DEFT Flyer open dag OaseEen Chinese opera kunnen zien bij jou in de buurt, mee doen met een dansworkshop? Of niet meer zo jong en behoefte aan contact? Bij u om de hoek ligt een oase met een schat aan multiculti zaken. Direct achter de locomotief bij station Zuilen klopt een warm hart. Buurtcentrum Oase is er dus óók voor u!

Open dag
Buurtcentrum Oase presenteert zich zondag 11 oktober aan de buurt. “Er is hier zoveel moois mee te maken, daar willen we de buurt graag bij betrekken”, zegt sociaal makelaar René Kronenburg. “En wie weet zijn er ook buurtbewoners die zelf presentaties willen geven van hun kwaliteiten. Buurtcentrum Oase is er namelijk voor iedereen! Er is een gemoedelijke huiskamer waar iedereen welkom is. Voorheen waren er veel groepen die zich alleen met hun eigen activiteit bezighielden, het leek daardoor een vrij gesloten plek te zijn.”

OaseIMG_20150330_150449Huiskamer
Sociaal makelaar René Kronenburg en sociaal beheerder Mene Raghoebir brengen daar samen met de gebruikers van het pand in rap tempo verandering in. “Er moest bijvoorbeeld veel gebeuren aan de inrichting van het pand. Elke groep leek wel een eigen keukeninrichting te hebben en overal stonden tafels, stoelen en kasten. Als een groep iets wilde ondernemen moest er eerst met het meubilair worden geschoven. Mene en ik zijn dus eerst gaan inventariseren, opruimen en met de gebruikers in gesprek gegaan over welke ruimte voor welk doel gebruikt kan worden. De huiskamer is nu het hart van het centrum, daar kan iedereen elkaar ongedwongen ontmoeten.”

Dansruimte
Oase begint zich steeds verder te ontwikkelen als een warme prettige plek langs de drukke Cartesiusweg. “In samenwerking met de Utrechtse Vastgoed Organisatie (UVO) hebben we net de beoogde dansruimte voorzien van een wand met spiegels! De groep dames die hier bezig waren met Tai chi kwamen de ruimte bewonderen en stonden er direct voor te dansen, dus dat werkt!” René Kronenburg staat er vol trots met een warme glimlach op zijn gezicht over te vertellen.

Overhoren
“Elk weekend krijgen ruim tachtig kinderen bijles. Doordat de ruimtes beter zijn ingedeeld en de computers niet allemaal in een hoek staan, lijkt me dat prettiger werken voor deze kinderen. Een tijdje terug was ik er even in het weekend. Een kind herkende me en vroeg gelijk of ik hem wilde overhoren!”

“Ook zijn de ruimtes nu weer geschikt om te vergaderen. Via de het verhuurloket van de gemeente kan iedereen daar zijn of haar vergadering komen houden.”

Komt u naar de open dag van Oase
Cartesiusweg 11 (achter de locomotief)
3534 BA Utrecht

Voor meer informatie of als u uw eigen initiatief wil aanmelden, kunt u contact opnemen met Mene Raghoebir: meneraghoebir@mekaarutrecht.nl
06 22 46 59 82

voorkant van DEFT Flyer open dag OaseAchterkant van DEFT Flyer open dag Oase-2

 

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinby feather