Buurtbewoonster neemt initiatief tot “Bootcamp Light”

Bootcamp-flyer6-(2)Voldoende beweging is belangrijk voor zowel lichaam en geest. Toch zijn er een hoop mensen die worstelen met het vinden van een passende sport, vanwege overgewicht, lichamelijke klachten, en/of het simpelweg zichzelf er niet toe kunnen zetten. Wijkbewoonster (Ondiep) Marjolein liep hier ook tegenaan. Ze heeft overgewicht en een aantal lichamelijke klachten en weet dat ze de ‘normale sporten’ vast weer kan doen, als haar lichaam zich weer in goede conditie bevindt. Bij haar ontsproot het idee ‘Bootcamp Light’.

In september 2015 start er in het Julianapark te Utrecht een bootcampgroep, speciaal voor beginners en mensen waarvoor de ‘normale bootcamp’ fysiek te zwaar is door bijvoorbeeld overgewicht of een slechte lichamelijke conditie door andere redenen. Dit initiatief is tot stand gekomen door een samenwerking tussen Mustafa Alay (sociaal makelaar & beweegmakelaar) en Marjolein van Tienhoven (wijkbewoonster Ondiep). Ze wil graag sporten, maar wil dan graag iets leuks doen en niet vast zitten aan alleen maar saaie fitness of thuis oefeningen doen, waarvoor het opbrengen van motivatie niet altijd makkelijk is. Reguliere ‘leuke’ sporten zijn allemaal te zwaar. Bij haar ontsproot daarom het idee van ‘Bootcamp Light’: lekker buiten sporten, samen met andere mensen, in speelse vorm, zonder dat het een overbelasting is voor het lichaam. Het wordt geen overbelasting omdat iedereen alles op eigen tempo kan doen en zo rustig aan opbouwen naar een hoger niveau.

‘Beweegvibe’
Waarom zou dit initiatief effectief voor mensen kunnen zijn? Volgens Marjolein (tevens afgestudeerd als sociaal psychologe) is de filosofie hierachter dat wanneer je niet gewend bent aan regelmatig bewegen, het moeilijk is je ertoe te zetten. Naast het feit dat bewegen gezellig en gezond is, hoopt zij dat het wekelijks op een leuke en laagdrempelige manier met beweging bezig zijn ervoor zorgt dat je steeds meer in de ‘beweegvibe’ komt. Misschien motiveert dat ook om bijvoorbeeld aan individuele fitness, of thuisoefeningen te beginnen.

Mustafa heeft een trainer gevonden die deze Bootcamplessen gaat geven, en Marjolein heeft een wervende flyer gemaakt.

Heeft u ook goede ideeën om uw leefwereld en die van anderen te verbeteren en waar u anderen bij zoekt om van deze droom werkelijkheid te maken? Bespreek het met een van onze sociaal makelaars. Klik hier voor onze gegevens

Bootcamp-flyer6-(2)

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinby feather