Me’kaar in 2013 – Burendag op Zuilen

ArchiefMe’kaar in 2013

Geslaagde start van een ‘traditie’!

Zuilen – Burendag natuurlijk ook in Zuilen! Vele organisaties spannen zondag 22 september samen in een poging Zuilen te verbinden. En hoe kan dat beter dan een culinaire rondgang dwars door Zuilen.Burendag Zuilen 2013

Me’kaar, Bij Boshardt, The Mall, de Roobolkapel,  de Zuilense Fanfare en Muzek in de Wijk slaan de handen ineen. Burendag wordt een muzikale start van het seizoen. In buurthuis Zuilen worden de gymzaal en de ontmoetingsruimte vrijgemaakt. Meer dan veertig kids en hun ouders komen kennismaken met muziekinstrumenten.

Burendag Zuilen 2013WIZ
Rond kwart over vier volgt de WIZ, de WijkImprovisatieZuilen! In minder dan anderhalf uur oefenen wordt onder leiding van Yamilo, Esther en Heleen een prachtige sonate uit de grond gestampt. Je voelt de energie enorm toenemen. Geconcentreerd spelen de muzikanten in spé hun eigen basisriedel. Alle klanken samen vullen de gymzaal en de toeschouwers zijn in verrukking. Het eerste deel van de culinaire rondgang loopt ten einde, op naar het voorgerecht.

The Mall
Bij The Mall op de Lessepstraat verwelkomt meidenwerker Bertina Kramer meer dan 25 gasten die meewandelen. Terwijl de deelnemers zich te goed doen aan heerlijke tapas, vertelt ze over het werk. Eten, ontmoeten en informeren.

Burendag Zuilen 2013Hoofdgerecht
Daarna lopen we – nauwlettend gevolgd door de medewerkers van UindewijkZuilen (kijken op vrijdag vanaf 18.00 uur op Ustad!) – samen richting Bij Boshardt. Vanaf de hoek bij de Zuilense bieb komen ons de klanken van de Zuilense Fanfare al tegemoet, wat een warm welkom! Het eten laat nog even op zich wachten dus is er genoeg ruimte voor een walsje (‘The Wild Rover’) en ook ‘Utereg me stadsie’ en ‘Als ik boven op de Dom sta’ klinken toch heel mooi als ze door Thijs Hazeleger en de zijnen worden gespeeld!

Daarna naar binnen, waar een heerlijke pasta-maaltijd wacht. Evelien Roukema praat ons bij over het reilen en zeilen hier. Voor een maandoverzicht kun je gewoon even binnenlopen!

Toetje
Bij een 3 gangenmenu hoort een passende afsluiter. De deelnemers worden eerst getrakteerd op een heerlijk bolletje vers ijs bij IJssalon Roma. Terwijl een enkeling nog aan zijn ijsje likt zetten we er de pas een beetje in richting de Roobolkapel. Daar wacht de koffie en thee en lekkere chocolade-assorti. Ondertussen vertelt Dick den Hertog over het werk dat in de Roobolkapel wordt verzet. “He daar ben ik” klinkt het opeens. Dick is met de groep meegelopen en heeft van eerdere passages foto’s genomen en die weer verwerkt in zijn presentatie. Jeroen Ouwerkerk van de Stichting Present vertelt over het vrijwilligerswerk. Trend is om als gezin te gaan klussen!

BurendagZuilen13_Ed-DSC_0158Weer terug richting buurthuis Zuilen dirigeert Martijn Companjen van Me’kaar de groep richting Proeverij de Kleine Baron waar Elise en Niels ons verwennen met heerlijke fudgecakejes, brownies en cheesecake! Binnen is het keidruk, dus blijven we -het is tenslotte prachtig weer- lekker op het terras hangen. Het is alsof we te maken hebben met een betoverde etagère, want telkens als ie leeg lijkt, wordt ie weer vlot bijgevuld!

Hulp
Het was een heerlijke dag, vol ontmoeting, verrassingen en lekker eten. Dank aan iedereen die heeft meegeholpen om deze dag mogelijk te maken: Albert Heijn Rokade, IJssalon Roma, de Kleine Baron en natuurlijk het Oranjefonds. Speciale dank uiteraard aan alle vrijwilligers die ons hartelijk ontvingen op de locaties. Was helemaal top!

Volgende keer?
Wat ons betreft wel! En dan graag met nog meer deelnemende organisaties en deelnemers. Plannen en kansen te over. Doe jij dan ook mee? Laat het me weten, dat zou leuk zijn!

Ed Lasseur
Sociaal makelaar Me’kaar

 

 

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinby feather