Burendag goed gevierd in Zuilen, Ondiep en Pijlsweerd

Burendag2014-201409277164Woont u in Zuilen, Ondiep of Pijlsweerd? Dan heeft u op zaterdag 27 september vast uw buren beter leren kennen? Op verschillende plekken werd Burendag gevierd. In Zuilen stelden veel organisaties zich voor aan buurtbewoners. Tweehonderd bezoekers telden deze Zuilense Burendag. Zelfs de burgemeester kwam buurten. Lees hieronder het verslag van Ed Lasseur.

In Ondiep organiseerde vrijwilligers van buurthuis De Uithoek een barbecue voor de buurt. Ook sociaal makelaars sloten aan om zich voor te stellen aan buren van De Uithoek. De vrijwilligers van het buurthuis zoeken meer actieve buurtbewoners die aan willen haken. Zo zijn zij nog op zoek naar nieuwe bestuursleden.

Gadiza Bouazani, fractielid van de PvdA, opende met bewoners het vernieuwde gedeelte van ‘t Noordse Park. Bewoners hebben bij de opknapbeurt zelf het voortouw genomen. Ook tijdens dit feest werd er weer actief gelobbyd voor meer vernieuwing. Zo werden er handtekeningen opgehaald om nog meer mooie muurschilderingen te kunnen maken in deze buurt. Sociaal makelaars van Me’kaar vierden op al deze plekken de Burendag mee.
Zie het foto-verslag.

Burendag 2014

DSC_0508Samen op Zuilen
Het was een zeer geslaagde dag en dat kwam niet alleen door het mooie weer of het onverwachte bezoek van de Burgemeester. Meer dan 200 mensen kwamen op evenement van de verenigde organisaties van Zuilen af!

‘Iets Zuilens’
In 2013 werd al een voorzichtige start gemaakt om op Burendag ‘iets Zuilens’ te organiseren, de culinaire rondgang. Dit jaar sloten we met dit initiatief aan bij het feestje dat Buren voor buren van Zuilen en de Vrienden van Zuilen ook al wilden vieren. Eén groot feest dus, want ook het Kunstkasteel, Muziek in de Wijk, Scouting Peka 18, het Leger des Heils, Zimihc, de Toekomst en Me’kaar sloten aan. Samen maakten zij een puik programma.

Queeckhovenplein
Binnenkort gaat een flinke renovatie rond het Queeckhovenplein van start. Reden te meer om op het grasveldje een feestje te bouwen, vlak naast de Weggeefwinkel die er om de hoek zit. Er was van alles te doen: oud-Hollandse spelletjes, een springkussen, schminken, pannenkoeken eten en natuurlijk kon je er wat koffie, thee of limo krijgen. Op het podium van Zimihc traden diverse bands op, waaronder de band van Yamila Bavio een van de drijvende krachten achter Muziek in de Wijk.
Burgemeester Van Zanen kwam ook nog even langs. Hij plantte krokussen in het grasveld en leverde daarmee een welkome bijdrage aan de toekomstige vrolijkheid in de buurt.

Volgend jaar weer?
Ja! In de bekende wandelgangen hebben de organiserende organisaties zich voorzichtig al gecommitteerd aan een vervolg op Zuilen. Ook andere organisaties hebben aangegeven graag mee te doen. En ook dan zal de inzet van Me’kaar gericht zijn op het verbinden van organisaties en wijkbewoners en meehelpen realiseren van activiteiten op Zuilen!

 
Vier samen Burendag
Bericht geplaatst op 20 september 2014

8845-Definitief Burendagposter-NP2014 (2)
Pag1 from A4FlyerBurendag-DEFT-HR Page2 from A4FlyerBurendag-DEFT-HR-2

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinby feather