Boerenkool op het menu tijdens het kerstdiner

Ouders van de Rietendakschool kookten boerenkool uit eigen moestuin voor het kerstdiner. Zoals elk jaar werden ouders door de school gevraagd iets lekkers mee te brengen voor het kerstdiner van de kinderen. Van ouders kreeg ik, als coördinator van het ouderlokaal, de vraag of zij in plaats van ieder apart thuis, gezellig samen in het ouderlokaal mochten koken. Na overleg met de school kon dit uiteraard.

In de moestuin groeide de boerenkool ondertussen flink door. In april 2014 startten buurtbewoners in samenwerking met de school en de ouders een schoolwijktuin. Bewoners zochten een plek om te tuinieren, de school had ruimte op het plein, er werd een tuingroep samengesteld en zo ontstonden de plannen voor een mooie samenwerking.

De school vroeg zich af wat ze met al die boerenkool moesten doen. Zo ontstond het idee om de boerenkool te oogsten op de dag van het kerstdiner met de kinderen uit groep 1, 2 en 3, die een deel van de tuin beheren. De boerenkool werd gewassen, gesneden en gekookt samen met de aardappels en ‘s avonds werd er door de kinderen uit de onderbouw en de ouders lekker gesmuld. Verser kan niet!

kerstdiner boerenkool

Verslag en foto: Jolanda Slobbe

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinby feather