Me’kaar in 2013 – Bewoners Zwanevechtplein op bezoek in Den Haag

Voorzitter Tweede Kamer onder de indruk van actieve bewoners

Zuilen – Bewoners rond het Zwanevechtplein in Zuilen brengen woensdag 20 november een bezoek aan de Tweede Kamer. De voorzitter van de Tweede Kamer, mevrouw Van Miltenburg, nodigde bewoners eind deze zomer uit, tijdens een werkbezoek aan de buurt en de multifunctionele ruimte Plein 11.

Van MiltenburgInzet
Zowel mevrouw Van Miltenburg als burgemeester Aleid Wolffsen waren erg onder indruk van de activiteiten en de inzet van vrijwilligers van Plein 11. De buurt rond het Zwanevechtplein is een krachtwijk. In het verleden zijn er nare dingen gebeurd. De gemeente heeft ervoor gekozen om een harde aanpak te combineren met een positieve input. Naast onder andere een samenscholingsverbod voor jongeren, stelde woningbouwvereniging Mitros Plein 11 beschikbaar voor activiteiten. In samenwerking met een sociaal makelaar zijn actieve buurtbewoners betrokken bij het initiëren van projecten. Dit blijkt een succes te zijn.

Inmiddels worden er in de multifunctionele vreedzame ruimte Plein 11 door vrijwilligers Nederlandse taallessen gegeven, is er een kinderclub die gerund wordt door een aantal moeders, ontmoeten vrouwen uit de buurt elkaar en zijn er spreekuren van Mitros, de Buurtvaders, Buren voor Buren en natuurlijk is ook de sociaal makelaar van organisatie Me’kaar daar te vinden.

Welkom
Sociaal makelaar Amar Haddouch van Me’kaar vertelt: “Van Miltenburg voelde zich zo welkom bij Plein 11 dat haar werkbezoek langer duurde dan gepland. Ze voelde zich verbonden met de buurtbewoners en wilde graag iets terug doen. Ze trok direct haar visitekaartje en nodigde de buurt uit!”
“In samenwerking met het wijkbureau en de buurtorganisaties maken we het bezoek mogelijk. Ik help buurtbewoners bij de organisatie van deze activiteit. Ik denk mee met een checklist en een programma voor de dag. Ook stimuleer ik bewoners zelf contact op te nemen met Van Miltenburg en de Tweede Kamer. Veel buurtbewoners willen mee. Samen met de buurtorganisaties kijken we naar een juiste afstemming. Het is belangrijk dat er een goede afspiegeling van de buurt naar Den Haag gaat.”
Een kleine vijftig buurtbewoners kijken uit naar het bezoek aan de Tweede Kamer. “Als gewone burger is het best stoer te worden uitgenodigd in zo’n ontoegankelijk pand als de Tweede Kamer. We zijn benieuwd hoe het daar functioneert.”

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinby feather