Beweegweek 2016: Gratis sporten, letterlijk voor je deur.

“Het is mooi om te zien dat zoveel organisaties in Noordwest hetzelfde willen bereiken voor de buurt: een gezonde levensstijl. Door middel van de beweegweek trappen we het nieuwe sportseizoen vol energie af!” zegt Liesbeth (sociaal makelaar) enthousiast. Zij is de afgelopen maanden betrokken geweest bij het organiseren van deze week vol beweging, waarvan het programma tijdens de week volledig wordt gedragen door wijk professionals, wijk vrijwilligers en lokale sport aanbieders.

De Beweegweek
De Beweegweek is een feestelijke en sportieve week waarin wijkbewoners uit een groot aanbod van gratis proeflessen, clinics en demonstraties kunnen kiezen. Voor jong en oud is er die week veel te doen en te beleven in de diverse lokale buurtcentra, wijkgebouwen en sportverenigingen.
Me’kaar is op verschillende manieren betrokken bij deze week. Zoals eerder vermeld heeft sociaal makelaar Liesbeth Meijns een groot aandeel gehad in het meedenken over het programma. Daarnaast verbindt zij bewoners uit haar netwerk (bijvoorbeeld van de buurtfitness in de Uithoek, de huiskamers in de Speler) aan de week door hen gezonde hapjes te laten bereiden die verkocht kunnen worden of door hen aan te melden voor een fittest.

De Beweegweek is door onze partner Harten voor Sport georganiseerd, in samenwerking met Volksgezondheid, St. Zuilen/Ondiep Gezond, Ludens, Stichting JOU, Me’Kaar, DHSC, Cruyff Foundation, UKB en Nationale Sportweek.

De opening: het Beweegfeest
Op 18 september om 13.00 uur geeft wijkwethouder Kees Diepeveen het officiële startschot van de week en tegelijkertijd ook het Beweegfeest. Hoogtepunten op die dag zijn o.a: de heropening van het Cruyff Court (vernoemd naar Wesley Sneijder), de opening van het 50ste watertappunt en een scala van activiteiten zijn voor jong en oud in en rondom De Speler.
Zo is sociaal makelaar Izaak Campbell  is ook te vinden op het Beweegfeest. Met de Speel Mee Bus van Me’kaar maakt hij het mogelijk voor kinderen, jong en oud, allerlei spellen te doen op het Zwembadplein.

Speciaal voor de jeugd
Buiten De Speler op het zogenaamde “Zwembadplein” zijn er tijdens het Beweegfeest verschillende kinderactiviteiten zoals een circus- en dansworkshop. De Speelmee-bus is ook aanwezig met allerlei sport- en spelmateriaal en op het Cruyff Court wordt er bovendien een 12+ voetbaltoernooi georganiseerd.

Fittesten voor volwassenen
De hele week zijn er fittesten op verschillende locaties: bij het Buurtteam Ondiep, in Buurthuis Zuilen, in Moskee Zuilen en natuurlijk ook in De Speler.  Een medisch team zit er klaar voor gratis gezondheidschecks en conditietesten. Wijkbewoners kunnen zich hiervoor op verschillende tijden melden op de locaties (www.beweegweek030.nl).  Deskundigen meten de conditie, bloeddruk, BMI, vetpercentage en bloedsuiker. Iedereen die mee doet, ontvangt bovendien een gezondheidspaspoort, een persoonlijk advies en verdere informatie.

IMG_20150203_033833

Een foto van de Speel Mee Bus (2015)

Programma  Beweegfeest zondag 18 september

  • Bij de Cruyff Court – 13.00- 13.30:  Welkom en opening door Kees Diepeveen
  • Theaterzaal de Speler- 13.30-16.00:  Fit test
  • Zwembadplein – 13.00 – 16.00:  Speel Mee Bus + Dans- circus en sportworkshops
  • Buurtcentrum de Speler – 13.00-16.00 Gezondheidsplein
  • Op het Cruyfff Court – 14.00- 16.00     Voetbaltoernooi 12+
  • D.H.S.C. veld – 14.00-15.00  — FC Utrecht Old Stars- D.H.S.C.
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinby feather